Sunday, July 16, 2006

In.gr Dictionary Search Plugin


Στα πλαίσια της συμφωνίας με τον διάβολο που έχω κάνει, είμαι υποχρεωμένος α) να μένω τα απογεύματα της Κυριακής σπίτι και να προγραμματίζω και β) να προωθώ την αγγλική γλώσσα, οπότε:

Για την εύκολη εκμετάλλευση του δωρεάν άγγλο-ελληνικού / ελλήνο-αγγλικού λεξικού του in.gr, εκτός από το πλαίσιο μετάφρασης στα δεξιά αυτής της σελίδας, το παρόν blog προσφέρει και search engine plugin για το μικρό πλαίσιο εύρεσης στην πάνω δεξιά γωνία του Firefox σας.

Δυσκολία εγκατάστασης: 3
Κατεβάστε τα δύο αρχεία που βλέπετε εδώ: ingr_dictionary.png & ingr_dictionary.src, και αντιγράψτε τα στο C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins. Κλείστε και ανοίξτε ξανά τον Firefox, και στο πλαίσιο στην πάνω δεξιά γωνία του θα πρέπει να υπάρχει και επιλογή για το In.gr. Πληκτρολογήστε μια λέξη στην τύχη (πχ. Paraphernalia) και πατήστε enter.

(υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχετε κάνει αλλού την εγκατάσταση του Firefox σας, οπότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει σε 4. Αν δεν ξέρετε τι είναι ο Firefox και χρησιμοποιείτε ακόμη Internet Explorer, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει σε 42)

(update: μετά από υπόδειξη του παναγιώτη, ο βαθμός δυσκολίας έπεσε σε 1, γιατί υπάρχει τώρα δεξιά της σελίδας, μικρό button που λέει "get plugin" που κάνει αυτόματα την εγκατάσταση...)

8 comments:

Unknown said...

χμ... για να κατεβάσετε το png μάλλον θα χρειαστεί να του κάνετε δεξί click και να επιλέξετε "Save link as...", αλλιώς απλά θα σας δείξει την εικόνα. Κώστα, για σένα το λέω...

guitarlikas said...

Εγώ χρησιμοποιώ το netscape navigator ακόμα...Θέλω αναλυτικά τις οδηγίες εγκατάστασης, οι οποίες θα συνοδεύονται από το βαθμό δυσκολίας φυσικά...Σαν δεύτερη επιλογή μου σε browser μετά από πολύχρονη διατριβή κατέληξα ότι η Opera με καλύπτει..Όχι όμως και τα plugins της...Μήπως θα μπορούσες να γράψεις τις οδηγίες εγκατάστασης και για τo opera?? Και λίγο γρήγορα παρακαλώ.....ζντουπ!!!

Oneiros said...

Είχε γράψει κι ο Γιάννης Στοϊλης παλιότερα σχετικό extension.

Unknown said...

Ναι, αλλά εμένα έχει και οδηγίες εγκατάστασης στα ελληνικά... Υπερτερώ ξεκάθαρα. :-)

guitarlikas said...

Ρε συ Ζαφείρη αφού όλοι πλέον χρησιμοποιούν το blog σου για λεξικό... :)

Unknown said...

όλοι; ποιοι όλοι; το σύμπαν;

Oneiros said...

..just setting prior art, in case you decide to patent it ;-p

Unknown said...

χαχα!