Wednesday, December 06, 2006

Natural Ergonomic Keyboard 4000



Το πληκτρολόγιο έχει αντικαταστήσει τα μολύβια στη ζωή μου. Όχι για σκίτσα και σχέδια, τα βασικά μου εργαλεία επικοινωνίας με συναδέλφους και πελάτες είναι φτηνά μπλοκ με σελίδες Α4 με τετραγωνάκια, στα οποία ζωγραφίζω κύκλους, παραλληλόγραμμα και βελάκια από το ένα στο άλλο, και περιστασιακά γράφω και μερικά γράμματα για να χαρακτηρίσω κάποιον από τους κύκλους και τα παραλληλόγραμμα.

Αλλά όλη μέρα, κάθε μέρα, για τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, τα κείμενα μου τα γράφω χρησιμοποιόντας πληκτρολόγιο. Είμαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου για παθήσεις σε δάχτυλα και καρπούς, και το μόνο που έχω βρει που κάνει την πληκτρολόγηση λιγότερο επώδυνη είναι το σπαστό καμπύλο πληκτρολόγιο.

Το οποίο επιτέλους, η Microsoft το έβγαλε και πάλι με την κλασική 3x2 διάταξη των insert, delete, home, end, pgUp & pgDn, οπότε αγόρασα ένα για τη δουλειά και ένα για το σπίτι και πάλι (τελευταία φορά είχα ένα κοντά στα τέλη του 1999).

2 comments:

Λύσιππος said...

Ζαφείρη, αυτό το σπαστό ποτέ δεν το πήγα. Πληκτρολογώ κι εγώ μια 20ετία τώρα και ευτυχώς δεν έχω carpal tunnel syndrome. Βοηθούν γενικά οι ...ασκήσεις των καρπών :-)

Kostas Symeonidis said...

Agorazw ena TWRA!!!!!!!!!!!!! Basika to cherry mou einai oti prepei, alla sth douleia phga to palio to Microsoft to opoio einai ligo "bary" to be honest .