Saturday, November 18, 2006

boney-m

Ίδιο πράγμα με τους ABBA, αλλά σε μαύρο. Σατανιστικό ποπ συγκρότημα οδηγούμενο από τον Frank Farian, γερμανό παραγωγό, και κακό παιδί γενικώς (υπεύθυνο και για το φιάσκο των Milli Vanilli).

Παρόλη την ποπ façade, το συγκρότημα ήταν στην πραγματικότητα βιτρίνα μιας οργάνωσης που είχε σκοπό να παρασύρει τους νέους στη σκοτεινή πλευρά, χρησιμοποιώντας τους στίχους και τον ρυθμό.

Χαρακτηριστικό αποτελούν οι πολυάριθμες (ανακριβείς, φυσικά) αναφορές στο σεξ και στην εγκληματικότητα στους στίχους τους ("Ra-Ra- Rasputin, lover of the Russian Queen", Ρασπούτιν, ο Εραστής της Βασίλισσας της Ρωσίας, και "This is Ma Baker, Put your hands on your head and give me all your money", Είμαι η Ma Baker, βάλτε τα χέρια σας πάνω στα κεφάλια σας και δώστε μου όλα σας τα λεφτά, αναφορά στην διάσημη κακοποιό του '30).

5 comments:

ci said...

Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday

(no more bossa'n'whatever!!)

guitarlikas said...

Ωραίος Ζαφείρη..Συνέχισε τη σπουδαία δουλειά και με άλλα σατανιστικά συγκροτήματα!!

Unknown said...

μετά από παρατήρηση του Σταύρου (εγώ ούτε που το είχα προσέξει, πρωί- πρωί που έγραφα, η πραγματική κακοποιός είναι η Μαμά Barker, και όχι Baker όπως την αποκαλούν οι Boney-M

Stavros Amanatidis said...

και ο κόσμος αναρωτιέται ποιος είναι αυτος ο Σταύρος.. Μου έκανε φοβεή εντύπωση το λογοπαίγνιο του κομματιού πάντως.. Όσον αφορά στην Ma Barker..

Unknown said...

καλά ρε, διαφημίζεις τον εαυτό σου στο BLOG ΜΟΥ; τσ, τσ, τσ...