Thursday, November 16, 2006

black light

Κατά βάση, μια λάμπα που ακτινοβολεί υπεριώδεις ακτίνες (αντί να αντινοβολεί ορατό φως, όπως κάνουν συνήθως οι λάμπες). Το θέμα είναι ότι η υπεριώδης ακτινοβολία "ερεθίζει" το φώσφορο που υπάρχει στα δόντια, στα χαρτονομίσματα και στα λευκά ρούχα (τον άφησαν εκεί επίτηδες τα απορρυπαντικά για να τα κάνουν να δείχνουν πιο λευκά στο φως του ήλιου, τρελό κόλπο).

Οι discotheques την χρησιμοποιούν για να κάνουν την άσπρη σας την κάλτσα να ξεχωρίζει, οι μάγκες του CSI για να κάνουν τους ξεραμένους λεκέδες αίματος/ σπέρματος να ξεχωρίζουν στα σεντόνια (αφού τα ψεκάσουν πρώτα με κάτι που φωσφορίζει αν του ρίξεις υπεριώδες φως)

Άρα (για να καταλήξω κάπου), αν πάρεις ένα ειδικό μαρκαδόρο μπογιάς που φωσφορίζει όταν την φωτίζεις με υπεριώδες φως, και ζωγραφίσεις ένα "Ζ" στο πίσω μέρος του φαλακρού κεφαλιού σου, αυτό θα είναι αόρατο στο φως της ημέρας, αλλά όταν ανάψει το black light της Figaro, θα ξεχωρίζει σαν παρθένα σε συνέδριο ευνούχων. Οπότε, ξέρετε τώρα πως θα με βρείτε μέσα στο πλήθος.

(Το θέμα της εβδομάδας: Λέξεις σχετικές με την εποχή της Disco. Λόγω του disco-blogger-party στη Figaro, το Σάββατο στις 25 Νοέμβρη. Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος και σάπια μπανάνα.)

3 comments:

islazy said...

Βέβαια, μετά υπάρχει κίνδυνος να σε μπερδέψουμε μ' αυτόν .

guitarlikas said...

χαχαχα....Και μένα εκεί πήγε το μυαλό μου!

Anonymous said...

Επαναλαμβάνω: Στη figaro, ΔΕΝ παραγγέλνουμε βότκα. Δεν έχουν. Έχουν κάτι άλλο... Με πολύ πολύ φώσφορο μέσα...