Wednesday, August 09, 2006

Τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες

Διαβάζω την Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού Κράτους, του Βασίλη Ραφαηλίδη, μετά από πρόταση του Χρόνη και της Έρης. Εκτός από αστεία γραμμένη, πολύ ενδιαφέρουσα και βουτηγμένη στο αίμα, είναι και αδύνατον να την επαληθεύσω.

Συνηθισμένος να διαβάζω μαθηματικά και τεχνικά κείμενα, που αυτό που περιγράφουν επαληθεύεται με τη λογική, και είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει, μου είναι πολύ ξένο να διαβάζω ένα βιβλίο που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του συγγραφέα του (όπως για παράδειγμα τα βιβλία του Λιακόπουλου και της παρέας του).

Αλλά δεν έχω και πολλές επιλογές. Θα μπορούσα να βρω άλλες δύο νεοελληνικές ιστορίες συγγραφέων ονομαστών, με διαφορετικό προσανατολισμό από αυτόν του Ραφαηλίδη, να τις διαβάσω και τουλάχιστον να δω σε πια γεγονότα συμφωνούν. Και σαράντα βιογραφίες των εμπλεκόμενων, κατά προτίμηση από συγγραφείς που δεν προστατεύουν τα συμφέροντα κανενός. Και μετά να διαβάσω και τις πηγές. Τα άρθρα στις εφημερίδες, τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.

Μετά φαντάζομαι το Ιστορικό Τμήμα του Αριστοτελείου θα με έχριζε ομόφωνα διδάκτορα…

4 comments:

oTheos said...

Asxeto ti oraios pou einai o Liakopoulos...
1) I energeia egklovizetai apo tis maures tripes, kai pou paei? Vgainei apo tis aspres.
2) Gia to Stonehedge...Ma kala malakes itan oi anthropoi kai kouvalousane toso megales petres mono kai mono gia tin latreia tou theou?
I apantisi se auto mallon oute pou tin fantazetai...NAI!
3) Poia i diafora tou Megalou Aleksandrou me ton Xitler? O Megas Aleksandros eixe entoli apo ton theo na kleisei tin tripa gia ton kato kosmo.
Auta einai..
Gia mia stigmi...
Mou fainetai exo ginei fan...
Telos...Allo apopsi, allo epistimoniki apopsi, kai allo epistimoniki alithia. Diavase gia na exeis mia apopsi loipon...:-)

Finteias said...

Καλή επιλογή.
Μην ξεχνάς Zaf, ότι υπάρχουν τόσες διαφωνίες για την ερμηνεία του Εδώ και το Τώρα, που τα αντικρύζουμε όλοι. Πόσο μάλλον για κάτι που πέρασε και δεν βρίσκεται στην αντίληψή μας.
Έναν καλό προβληματισμό αναπτύσσει ο Σπυρίδων Τρικούπης στην Ιστορία της ελληνικής επαναστάσεως, που έγραψε.

@ Alexis
Ο Μέγας Αλέξανδρος έμαινε στη μάχη πρώτος.

Anonymous said...

sha1 strings reverse engineering...

(Ο φιλικός spammer της γειτονιάς σας - προσπαθεί να μαζέψει πόντους στο google...)

Anonymous said...

sha1 strings reverse engineering

(Ο φιλικός spammer της γειτονιάς σας - προσπαθεί να μαζέψει πόντους στο google... - και φυσικά στο προηγούμενο σχόλιο έβαλα λάθος το link. )