Monday, November 01, 2010

άνθος αραβοσίτου

Ο πατέρας μου έχει την εξής θεωρία: Το προϊόν της Γιώτης που χρόνια στην Ελλάδα το ξέρουμε σαν Άνθος Αραβοσίτου, είναι στην ουσία κακή μετάφραση του Corn Flour (Αλεύρι Αραβοσίτου (Καλαμποκιού)) σαν Corn Flower (Άνθος Αραβοσίτου).

Η συσκευασία του Άνθους Αραβοσίτου, φαίνεται να βοηθάει τη θεωρία, μια και αναγράφει ότι το βασικό συστατικό είναι corn starch (που, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέριες, είναι πρακτικά αλεύρι καλαμποκιού)

Για να μην αρχίσω τώρα για το άλλο απίθανα βαφτισμένο προϊόν, το Κούσταρ Πάουντερ (Custard Powder) που είναι και αυτό καλαμποκάλευρο...

5 comments:

vpapanik said...

Και αν έχεις πολύ κορν φλαουρ και ελεύθερο χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο : http://vimeo.com/8651008

Unknown said...

Ωραίο! το έχεις δοκιμάσει;

oTheos said...

Επιτέλους ρε ζαφ!! Γύρισες! Να διαβάζουμε και κάτι!! Έχουν συσσωρευτεί τόσες απορίες!! Καλως ήρθες πίσω λοιπόν!

vpapanik said...

όχι, αλλά ψήνομαι !

Myrto said...

εγώ ξέρω ότι αν σου πέσει πολύ custard powder στην κρέμα τότε αυτή γίνεται στουπέτσι.. σωστο?