Ο πατέρας μου έχει την εξής θεωρία: Το προϊόν της Γιώτης που χρόνια στην Ελλάδα το ξέρουμε σαν Άνθος Αραβοσίτου, είναι στην ουσία κακή μετάφραση του Corn Flour (Αλεύρι Αραβοσίτου (Καλαμποκιού)) σαν Corn Flower (Άνθος Αραβοσίτου).
Η συσκευασία του Άνθους Αραβοσίτου, φαίνεται να βοηθάει τη θεωρία, μια και αναγράφει ότι το βασικό συστατικό είναι corn starch (που, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέριες, είναι πρακτικά αλεύρι καλαμποκιού)
Για να μην αρχίσω τώρα για το άλλο απίθανα βαφτισμένο προϊόν, το Κούσταρ Πάουντερ (Custard Powder) που είναι και αυτό καλαμποκάλευρο...
5 comments:
Και αν έχεις πολύ κορν φλαουρ και ελεύθερο χρόνο μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο : http://vimeo.com/8651008
Ωραίο! το έχεις δοκιμάσει;
Επιτέλους ρε ζαφ!! Γύρισες! Να διαβάζουμε και κάτι!! Έχουν συσσωρευτεί τόσες απορίες!! Καλως ήρθες πίσω λοιπόν!
όχι, αλλά ψήνομαι !
εγώ ξέρω ότι αν σου πέσει πολύ custard powder στην κρέμα τότε αυτή γίνεται στουπέτσι.. σωστο?
Post a Comment