Wednesday, November 21, 2007

WoW

Απ' ότι διαβάζω, το World Of Warcraft (WoW) είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας (με πάνω από οκτώ εκατομμύρια συνδρομητές τη στιγμή που τα γράφω αυτά).

Απ' ότι διαβάζω, το χρυσάφι που αποκτούν οι παίκτες εντός του παιχνιδιού (για να αγοράζουν εντός του παιχνιδιού σπαθιά, πανοπλίες και μαγικές σκόνες) έχει και ισοτιμία με αληθινά λεφτά, στα διάφορα Online ανταλλακτήρια συναλλάγματος που υπάρχουν για την δουλειά αυτή. Δίνεις ευρώ για να αγοράσεις WoW Gold και να το χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι.

Απ΄ ότι διαβάζω, είναι επικερδές να πληρώνεις 100 ευρώ την εβδομάδα 10 άτομα να παίζουν το παιχνίδι για να μαζεύουν χρυσάφι, το οποίο εσύ μετά μπορείς να μεταπουλάς στα online ανταλλακτήρια συναλλάγματος και να τσεπώνεις τη διαφορά.

Απ΄ ότι διαβάζω, μπορείς να εκμεταλλευτείς ατέλειες του παιχνιδιού για να φτιάξεις πλαστό χρυσάφι, και να το μεταπουλήσεις μετά για αληθινά λεφτά.

Απ' ότι διαβάζω, η βιομηχανία παιχνιδιών υπολογιστή, σταθερά μετά το 2004, ξεπερνάει σε ετήσια κέρδη αυτή του κινηματογράφου.

Απ' ότι καταλαβαίνω, ο κόσμος εκεί έξω εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από ότι προέβλεπαν τα διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διάβαζα μικρός.

1 comment:

Acro said...

Σε αυτό ή σε άλλο παιχνίδι ήταν, που κάποιος έσκασε ένα κάρο λεφτά για να αγοράσει έναν χαρακτήρα; Όπως είχαν κάνει και άλλοι, απλώς αυτός έδωσε πολλά; Και μετά οι δημιουργοί του παιχνιδιού απέκλεισαν όσους είχαν αγορασμένους χαρακτήρες και πάνε τα λεφτά αντίο σας;
Σε αυτό ή σε άλλο παιχνίδι ήταν, που μια κοπελίτσα πρότεινε σε κάποιον "σεξ" αν της έδινε έναν τέτοιο ισχυρό χαρακτήρα;
Δεν θυμάμαι. Και δεν έχει σημασία. Από το op begging του IRC, στα "σκληρά νομίσματα" του online gaming. Thame thit, different game,που θά' λεγε και ο Τουίτι.