Thursday, February 03, 2011

φωτογραφίες στα βιογραφικά

Μετά από περαιτέρω συζήτηση (κυρίως με τη Μυρτώ) κατέληξα στο ότι οι φωτογραφίες στα βιογραφικά εξυπηρετούν τον εξής σκοπό: να συνδέουν το κείμενο με το πρόσωπο στη μνήμη αυτού που πήρε τη συνέντευξη. Μετά την συνέντευξη.

Κοιτάς τα βιογραφικά δύο εβδομάδες μετά, και αναρωτιέσαι "ποιος ήταν τώρα αυτός" και αν έχεις μια φωτογραφία πάνω στο βιογραφικό, βοηθάει την μνήμη σου.

Επιμένω όμως, μια απλή φωτογραφία σαν και αυτές των διαβατηρίων, είναι αρκετή. Όχι αυτή που σας τράβηξε η γκόμενα σας με φόντο την καφετέρια που πίνατε φραπέ.

4 comments:

Miss Pink said...

λόγω της εντατικής αναζήτησης δουλειάς τον τελευταίο χρόνο έχω να πω το εξής:
στις αγγελίες που ζητούσαν να στείλεις βιογραφικό με email και απαραίτητη φωτογραφία εγώ έστελνα το βιογραφικό με ένα ωραίο κειμενάκι συνοδευτικό που στο τέλος έλεγε "φωτογραφία θα είναι διαθέσιμη εφόσον υπάρξει κάποια επαφή μαζί σας".
δεν ξέρω πως το βρίσκεις (και ξέρεις πόσο μετράω τη γνώμη σου) αλλά δεν γουστάρω να μοιράζω φωτογραφίες με mail στον καθένα.

Myrto said...

Να εύχεσαι να μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το συνοδευτικό σου κειμενάκι...
και μέχρι το τέλος κιόλας..

Mrs Mia Grouchy said...

Εδώ μία επαγγελματική φωτογραφία είναι σχεδόν υποχρεωτική (τουλάχιστον στο δικό μου τομέα, που δεν είναι το modeling πια) και έχει πολλά διαφορετικά στυλ (οκ, χωρίς μπικίνια ή φραπέδες αν πρόκειται για δουλειά γραφείου τουλάχιστον). Π.χ. η δική μου έχει κάτι πλατάνια από πίσω και είναι αποδεκτή- oυσιαστικά τραβήχτηκε για επαγγελματικούς σκοπούς.
Επίσης αν δεν στείλεις σε Europass (κι εγώ το αντιπαθώ) απορρίπτεσαι αυτόματα από πολλές εταιρείες ως άσχετος.
Οποτε μάλλον είναι όλα σχετικά, αλλά σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα πως η φωτογραφία βοηθά τον εργοδότη μετα τη συνέντευξη να θυμηθεί τον συνεντευξιαζόμενο.

Faidra said...

Sorry kiolas pou milaw (mia kai douleuw se xwra poy den xreiazontai fwtografies sta biografika), alla ama den thymountai th fatsa kapoiou meta th synenteyxh, PROFANWS DEN TOUS EKANE ENTYPWSI!!!