Thursday, January 17, 2008

ξυπνητήρι

Αν, όπως εγώ, χρειάζεστε κάποιο κίνητρο για να βγείτε από το κρεβάτι το πρωί, και αν, όπως εγώ, δεν κλείνετε ποτέ τον υπολογιστή σας, προτείνω εύκολο τρόπο να τον κάνετε ξυπνητήρι.

Θα χρειαστείτε:
1. Κάποια έκδοση του Winamp
2. Μικρό προγραμματάκι ονόματι clamp (command line Winamp) που σας επιτρέπει να δώσετε οδηγίες στο Winamp από τη γραμμή εντολών.
3. Μικρό batch file, με μοναδικό περιεχόμενο τις εντολές clamp /start, clamp /volset max, clamp /play (την μία κάτω από την άλλη, χωρίς τα κόμματα)
4. Μικρό Event στον Task Scheduler (στις Προγραμματισμένες Εργασίες στον Πίνακα ελέγχου) που να ζητάει από τον υπολογιστή να εκτελεί το προαναφερθέν batch file κάθε μέρα, πλην Σαββάτου και Κυριακής στις Εφτά και Τριάντα.

Την προκαθορισμένη ώρα, θα ξεκινάει το Winamp και θα αρχίζει να παίζει ό,τι τραγούδια είχατε αφήσει στην playlist του την τελευταία φορά που το είχατε ανοίξει.

4 comments:

Acro said...

Αυτό το clamp /volset max σε συνδιασμό με πρώτο τραγούδι στο playlist κάτι του τύπου Kasmir μπορεί να ξυπνήσει και τους γείτονες ή να σας στείλει στο εφημερεύον καρδιολογικό. Κάντε και μια δοκιμή στην ένταση ΠΡΙΝ πέσετε για ύπνο, μην ξυπνήσετε κολημένοι στο ταβάνι σαν καρτούν:)
Πάντως για μια ακόμη φορά, πολύ χρήσιμο και πρακτικό post zaf, ευχαριστούμε!

uncle said...

θα μπορούσες να είχες επενδύση και σε μια μητρική της προκοπής, η οποία έχει και ξυπνητήρι πάνω που παίζει και με υπολογιστή κλειστό

islazy said...

Γλύκα τ' ακούς; Σου 'φεξε. Κάθε πρωί στις 7.30 από αύριο.

Unknown said...

Ναι, καλό είναι να κάνεις ένα έλεγχο στην ένταση πριν πέσεις για ύπνο, ναι, η μητρική μου είναι της προκοπής, και ναι, ο γείτονας είναι καταραμμένος να ξυπνάει στις 7:30 με ποικιλία ασμάτων από Ζερβουδάκη μέχρι Slayer...