Saturday, March 03, 2007

the holy grail of home computing

Ο αθόρυβος υπολογιστής είναι το δισκοπότηρο της οικιακής πληροφορικής.

Και ο θόρυβος που αρχίζουν να κάνουν οι ανεμιστήρες του τροφοδοτικού, του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, όταν αρχίσουν να γερνάν και δεν ήταν και ιδιαίτερα καλής ποιότητας εξ αρχής, είναι ανυπόφορος.
Οπότε, ακολουθώντας μερικές συμβουλές από εδώ και από εκεί, άρχισα να σταματάω τους ανεμιστήρες με το δάχτυλο έναν-έναν για να βρω ποιος κάνει την περισσότερη φασαρία. Ήταν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. Οπότε ψάχνοντας από εδώ και από εκεί, παρήγγειλα ένα Corsair HX520W, το οποίο και εγκατέστησα, και είναι πραγματικά αθόρυβο.
Μόνο που τότε ανακάλυψα πόσο δυνατά ακούγονταν ο ανεμιστήρας του κεντρικού επεξεργαστή. Οπότε ψάχνοντας από εδώ και από εκεί, παρήγγειλα ένα Zalman CNPS7000 Cu, το οποίο και εγκατέστησα, και είναι πραγματικά αθόρυβο.
Τώρα μπορώ επιτέλους και ακούω τον θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών, και, επιτέλους, ακούω τον θόρυβο που κάνουν οι σκληροί μου δίσκοι. Οπότε, τώρα πρέπει να κάνω κάτι και γι' αυτό... Νομίζω δεν θα την γλιτώσω και θα καταλήξω να αγοράσω ένα ηχομονωμένο κουτί της Antec, τώρα που βρήκα και κάποιον στην Ελλάδα που φέρνει εξωτικό hardware.

9 comments:

Anonymous said...

Δε θέλω να σε επηρεάσω αλλά στο Antec που έχω μια νύχτα ψόφησε το τροφοδοτικό του ενώ οι 12 cm fans συντονίζονται εύκολα με το κουτί και μου σπάνε τα νεύρα (αν και από τότε που άλλαξα τον μπροστινό με έναν Enermax κάπως ησύχασα). Αν θα έπερνα ξανά Antec θα το μελετούσα πολύ σοβαρά πριν, ενώ θα έπερνα ένα με 8 cm fans και χωρίς δικό του τροφοδοτικό.

Finteias said...

Όλα καλά βρε Zaf, αλλά μην ξεχνάς κι εκείνη την παράμετρο target=new_window στο tag < Α ΗRΕF >.
Ζαλίστηκα να πηγαίνω από εδω κι από εκεί.

Unknown said...

καλά, ακόμη δεν έμαθες να κάνεις click με το μεσαίο κουμπί (ή ροδάκι) του ποντικιού για να ανοίγει το Link σε νέο παράθυρο; Ντρέπομαι που είσαι φίλος μου... Τς, τς...

Unknown said...

agorf, μόλις πήρα τροφοδοτικό, και το κουτί που σχεδιάζω να πάρω είναι όντως sans-psu... θα το κοιτάξω πάντως...

Oneiros said...

Εγώ απλά βαρέθηκα τη μεταφυσική του αθόρυβου desktop και πήρα ένα αθόρυβο laptop...

vpapanik said...

Βασικά όσο μικρότερη διάμετρο έχει ένας ανεμιστήρας τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει...Έχω 4x12 cm, 2x9 cm και παρόλα αυτά ακούγεται το άθλιο chipset...

vpapanik said...

Έβαλες που έβαλες Ζαλμάν, γιατί όχι αυτόν ή αυτόν;

Finteias said...

@ Zaf

Finteias said...
Ζαλίστηκα να πηγαίνω από εδω κι από εκεί.
Zaf said...
ακόμη δεν έμαθες να κάνεις click με το μεσαίο κουμπί

Σου την είπα ανεπιτυχώς.

Τέλος πάντων, όταν ο προγραμματιστής βαριέται λίγο, ο χρήστης αξιοποιεί τις ικανότητές του καλύτερα.

uncle said...

Σε βλέπω Zaf να είσαι σε λίγο ένας απο μας (Καταξιομένο member Pimp My something crew).