Wednesday, April 12, 2006

Τα πράγματα που δεν σου λένε...

Μιλούσα με έναν φίλο, φοιτητή ιατρικής χθες, και μου είπε ότι συμμετείχε σαν βοηθός σε μια καισαρική, και ανέφερε ότι είναι πολύ πιο καθαρή διαδικασία από την φυσιολογική γέννα, όπου υπάρχει αίμα παντού, και το πιο σημαντικό, αν δεν κάνουν στην ετοιμόγεννη γυναίκα κλύσμα πριν τον τοκετό, χέζεται και δημοσίως κατά τη γέννα...

Αυτό γιατί δεν στο λένε; Εγώ το μόνο που ακούω είναι "το θαύμα της γέννας", άντε και να μου έχει και καμιά μάνα/θεία ότι πονάει πολύ, αλλά ότι χέζεσαι πάνω σου; Μπροστά στους γιατρούς; Δεν είναι μια λεπτομέρεια που πρέπει να την ξέρει κάθε έγκυος;

Μου κρύβουν πράγματα... Κάποιος εκεί έξω δεν μου τα λέει όλα... θέλει να με κρατήσει στην άγνοια...


(here's some links)

10 comments:

Ttallou said...

Νομίζω ότι κάθε γυναίκα αναγνωρίζει τις πιθανότητες πάνω στο σφίξιμο του τοκετού να αφοδεύσει κιόλας...
Αλλά τι σημασία έχει αυτό όταν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε τοκετό και σε νυστέρι;

jojo said...

όχι μόνο κάθε γυναίκα το ξέρει,
αλλά και κάθε νοσοκομείο κάνει κλύσμα.
εκτός βέβαια και αν τύχει να γεννήσεις στα χωράφια ή σε κανένα ταξί ή σε μέρος που δεν έχει γιατρούς και νοσοκόμες.
εκεί βέβαια πιο πολύ σε νοιάζει για το αν θα επιζήσεις εσύ και το παιδί σου παρά αν θα γίνεις ρεζίλι.
πάντως εγώ για πολλούς λόγους έχω καταλήξει να προτιμώ την καισαρική σαν διαδικασία.
δεν ξέρω πάλι, αν θα βρεθώ σε εκείνη τη θέση πως θα το δω.

Anonymous said...

Kάτι μου λέει πως δεν είχες ασχοληθεί με το θέμα αυτό κάπως πιο εντατικά στo παρελθόν, η ενασχόληση με αυτό "ενδεχομένος" σε φέρει στην εντατική...(λολ).

Σοφά λόγια του λαού λένε πως: "η άγνοια είναι χειρότερη απο την ημιμάθεια", στην προκειμένη μάλλον ισχύει το αντίστροφο (συμφωνα με τα λεγαμενα σου), αν και με τέτοιο cv δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η λέξη στο ρεπερτόριο σου (εκτός αν είναι νέος τίτλος τραγουδιού για το επόμενο Live).

Finteias said...

...αλλά μετά την καισαρική ακολουθεί υποχρεωτικά κι άλλη καισαρική.

Αυτό θα έπρεπε να το γράψεις.
Αφόδευση ή νυστέρι και ξανά νυστέρι;

χμ...

Unknown said...

Εγώ θα διάλεγα νυστέρι. Αλλά ευτυχώς δεν θα χρειαστεί. Εκτός και αν με αφήσει καμία να διαλέξω γι' αυτήν. Πάντως είναι καλά κρυμμένο μυστικό (τουλάχιστον στη γειτονιά μου, δεν ξέρω αν αλλού αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ καφέ και μπύρας)

Unknown said...

... ή τυριού και αχλαδιού ...

Stavros Amanatidis said...

nomiza pws ta sofa logia tou laou htan oti h ama8ia einai kaluterh apo thn hmima8eia, kai oxi to antistrofo :)

h kaluterh fash den einai h genna sto nero? etsi exw akousei.. kai exw thn entupwsh oti ginetai kai sthn 8essaloniki edw kai kairo..

snikolas said...

Σταύρο μου ποιος μαζεύει αυτά που επιπλέουν στην πισίνα μετά;

Anonymous said...

Φίλε zkeramid,

όχι μόνο η ζωή αναπτύσσεται μεταξύ ούρων και κοπράνων (η μήτρα βρίσκεται ανάμεσα στην ουροδόχο κύστη και στο ορθό) αλλά και το νεογνό, μόλις βγάλει το κεφάλι του, σκύβει και φιλάει τον πρωκτό τής μάνας του!

Η καισαρική έχει συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις στις οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η "καθαριότητα" τού χειρουργείου... (ο φίλος σου, ο φοιτητής, χρειάζεται επειγόντως καθάρσιο στην ηθική του...)

Unknown said...

Καισαρικη κ αξιοπρεπεια. Η επιστημη προχωρα. Ποιος ξερει σε λιγα χρονια μπορει η γεννα να ειναι τελειως ανωδυνη. Δε χρειαζεται να σακατευεσαι απο κατω ουτε να αγχωνεσαι για τον τοκετο. Τι και αν δε δεις το παιδι αμεσως? Υπερβολες. Θα το βλεπεις για μια ζωη. Δεν αλλαζω την επιλογη μου με τιποτα. Σε 5 μερες ετοιμαζομαι για το δευτερο με καισαρικη και πεταω απο χαρα οταν αλλες αγωνιουν για τον επωδυνο φυσιολογικο. Και λογια οπως ο φυσιολογικος δεν ειναι τιποτα, τα ακουω βερεσε. Να σας εβλεπα εκεινη την ωρα γιατι μετα πολυ μαγκια το παιζετε