Sunday, April 09, 2006

Μυωπία

Τα τελευταία 16 χρόνια βλέπω τον κόσμο μέσα από τα -2.25 βαθμούς μυωπίας γυαλιά ή φακούς επαφής μου. Με το που μπήκα στο ιατρείο του οφθαλμίατρου, και του ανέφερα ότι υποψιάζομαι ότι έχει μεγαλώσει η μυωπία μου, μου είπε να μη λέω βλακείες, η μυωπία δεν μεγαλώνει μετά από μια ηλικία. Οπότε και εγώ του ζήτησα να παραδώσει τα πτυχία του όταν με βρήκε μισό βαθμό πιο πάνω και στα δύο μάτια, συν μισό βαθμό αστιγματισμού που δεν ήξερα ότι είχα… Τελικά, για να το σώσει υποστήριξε ότι μπορεί να είχε αποφασίσει ο οφθαλμίατρος που μου έδωσε τη συνταγή πριν από χρόνια να υπο-διορθώσει τη μυωπία, οπότε μάλλον την είχα εδώ και χρόνια, και εγώ, μια και είμαι σχετικά εύπιστος, τον πίστεψα.
Οπότε από την Πέμπτη βλέπω τον κόσμο με άλλα μάτια, και είναι εκπληκτικό μετά από χρόνια που τα βλέπεις ελαφρώς θολά, να βλέπεις και την κάθε ρυτίδα στα πρόσωπα των γυναικών που περνάνε… Σκατά, ήμουν καλύτερα με τα παλιά γυαλιά…

7 comments:

Finteias said...

Τελικά μερικές ασθένειες του σώματος μας προστατεύουν από ψυχικά τραύματα.

Άντε τώρα να πιστέψεις με τα μάτια σου αυτό που δεν ήθελες ποτέ να συμβεί.
Οι γυναίκες μεγαλώνουν.

Η φύση δεν κάνει διακρίσεις αγαπητέ.

Συμπέρασμα. Αν αλλάζεις συχνά οφθαλμίατρο, μπορεί να επισκευθείς ψυχίατρο.

Unknown said...

Εγώ πάντα είχα την απορία πως είναι να έχεις μυωπία.. Με ποιο εφέ του Photoshop θα μπορούσαμε να το αναπαρστήσουμε. Με ένα απλό gaussian blur ή κάτι πιο περίπλοκο..?

Anonymous said...

Υπάρχουν poster στα γραφεία οφθαλμίατρων, συνήθως, που δείχνουν πώς βλέπει κάποιος με μυωπία, αστιγματισμό, γλαύκωμα κλπ..

Anonymous said...

Μάλλον ο γιατρός σου αναφερόταν σε αυτό.
Αλλά και αυτό ίσως είναι σχετικό.

Όσοι είστε πίσω από IP ΑΕΙ ή ΤΕΙ μπορείτε να δείτε και το πλήρες αρθρό.

(και τα δύο μέσω Wikipedia).

Unknown said...

hey thanks... πολύ καλό, τώρα ξέρω γιατί...

Unknown said...

Αλλά, τι είδους όνομα είναι το Πυλάδης; Ο φίλος του Ορέστη;

Anonymous said...

Ώστε και μυθογνώστης! Ναι, ναι αυτός.

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Προσπαθούσα με τους πιθανότατα υπομετρημένους μου φακούς να ψάξω στο δίκτυο για τις μυκητιάσεις που ίσως προκαλεί το υγρό καθαρισμού ReNu - το οποίο, Ω Τύχη! είναι το μόνο που χρησιμοποιώ - ώστε να μην τυφλωθώ τελείως.

Με βλέπω - τρόπος του λέγειν! - να αλλάζω όνομα σε Κάλχας...