Wednesday, February 15, 2006

Misguided Fool

Είναι που είναι δύσκολο να βρεις ένα σκοπό στη ζωή, άμα έχεις την επιπλέον ατυχία να είσαι και άθεος, τα πράγματα είναι απελπιστικά. Σαν άθεος αναγκαστικά δέχεσαι ότι έχεις 70-80 χρόνια ζωής και μετά πάπαλα, οπότε ότι και να διαλέξεις να κάνεις έχει ημερομηνία λήξης.

Ο Camus έλεγε ότι το μεγαλείο του παράλογου ανθρώπου είναι να γνωρίζει τη ματαιότητα των πάντων και ενάντια σε κάθε λογική να προσπαθεί, αλλά ο Camus πέθανε σχετικά νέος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλέσει τη μπούρδα του.

Τι κάνει κανείς λοιπόν; Εφευρίσκει ψεύτικους βραχυπρόθεσμους στόχους; Ζει μέρα - τη - μέρα, και κοιτά με δέος τον ήλιο κάθε πρωί;

Γι' αυτό και εγώ, που έπηξα στην προσπάθεια να βρω μια λύση γι' όλα αυτά, από τώρα και στο εξής θα είμαι ασυνεπής, αλαζόνας, άξεστος και με το εγώ μου στο μέγεθος της Μαδαγασκάρης. Και η μόνη μου ασχολία θα είναι η απόκτηση δύναμης πάνω στους ανθρώπους και το κυνήγι της ηδονής.

6 comments:

Unknown said...

Αυταααά είναι!!!
Πότε θα πάμε να βρούμε αυτήν την ηδονή που λες...??!!?? Μήπως θα χρειαστούμε διαβατήριο?!

Anonymous said...

(...)
"-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.
Κι ολομεμιάς, ως να τα πω, μια φλόγα σούριξε ξεσκίζοντας τον αέρα, αφανίστηκε από τα μάτια μου ο αδάμαστος πρόγονος με τις περιπλεγμένες θυμαρόριζες στα μαλλιά του κι απόμεινε στην κορφή του Σινά μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο αέρας έτρεμε:
-Φτάσε όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ παιδί μου!"(...)

Unknown said...

και ποιος είναι αυτός ο quark που γράφει αποσπάσματα από Καζαντζάκη στο blog μου;

Finteias said...

Σε μια παλιά σάτιρα με το Λαζόπουλο, ο οποίος υποδυόταν έναν αγράμματο χωρικό που ήταν μάρτυρας ενός σεισμού, είχε ειπωθεί κάτι που μπορεί να σ΄ενδιαφέρει. Ο υποτιθέμενος δημοσιογράφος είδε ότι το σχολείο του χωριού ήταν γκρεμισμένο και υπέθεσε ότι αυτό προκλήθηκε από το σεισμό. Ο χωρικός (Λαζόπουλος) είπε ότι το σχολείο έπεσε από μόνο του πριν το σεισμό διότι εκεί μέσα οι άνθρωποι ξέρουν και πέντε γράμματα. Κι άμα ξέρεις γράμματα παιδάκι μου, ξέρεις πότε θε να σ' εύρει το κακό και το προλαβαίνεις.
Λοιπόν αγαπητέ μου άθεε, με τους υψηλούς σου προβληματισμούς, από σήμερα ν' αρχίσεις να μην τρως και να μην πίνεις για να προλάβεις το κακό που διαφορετικά θα σου συμβεί από μόνο του (70-80 χρόνια που λες κι εσύ).
Τώρα για το "άξεστος", "ασυνεπής", μέσα κι η Μαδαγασκάρη, εκπλήσσομαι. Τόσος προβληματισμός για να παραμείνεις ίδιος κι απαράλλαχτος;

Tyxod said...

Όσο και αν προσπαθείς δεν θα με φτάσεις... πόντικα...

Anonymous said...

έλα τώρα...