Monday, June 02, 2008

κροκί

Από τότε που σαν εταιρεία αρχίσαμε να φτιάχνουμε web εφαρμογές για τους πελάτες μας, αρχίσαμε να δεχόμαστε και απαιτήσεις για λεπτομέρειες που αφορούν την εμφάνιση τους.
Με καλύτερη απαίτηση μία όπου ο πελάτης μας ζήτησε να εμφανίζουμε το υπόλοιπο της ποσότητας ενός είδους προς αγορά σε χρώμα κροκί, και το tab που αφορά τις προσφορές να αναβοσβήνει αν υπάρχουν νέες προσφορές. Για να τον εκδικηθούμε, του στείλαμε ερώτηση ζητώντας να μας απαντήσει γραπτώς για το ακριβές μήκος κύματος του κροκί σε νανόμετρα, και τη συχνότητα του αναβοσβήματος σε Hertz. Δεν διασκέδασε καθόλου με το χιούμορ μας…

(Οι απαιτήσεις είναι αληθινές, αλλά ουδέποτε απαντήσαμε με τέτοιες εξυπνάδες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι όσο αστείο και να φαίνεται σε εμάς, άλλο τόσο φυσιολογικό φαίνεται σε αυτόν. Και τα επιχειρήματα περί αισθητικής και προσβασιμότητας δεν έχουν και πολύ σημασία για ένα τόσο εξειδικευμένο site που απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους)

(και τώρα που το σκέφτομαι πιο καθαρά, το κροκί είναι το χρώμα του κρόκου του αβγού, ή το χρώμα του κρόκου του φυτού, γνωστού και ως σαφράνι;)

7 comments:

Kostas Symeonidis said...

pantone 1235 cvc sou zhthse I anthropos!
Oso gia to blinking pestou oti exei apagireythei logw epilipsias. :)

Lina said...

κροκί!!!! χχαχχαχαχαχχαα μια και μοναδική φορά την ξαναάκουσα αυτή τη λέξη.... μου την είχαν πει για το χρώμα του κρόκου του αβγού πάντως.

πάντως ή του αβγού ή του σαφράν, μπορείς να το πεις κι αλλιώς το χρώμα. (και βασικά δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει άντρας που αντί να πει σκουρο κίτρινο λέει "κροκί" =ΡΡΡ σπάνιο είδος ο πελάτης σας)

vpapanik said...

κροκί το (ουσιαστικό άκλιτο) [ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :κροκ (κρόκος) -ί]

1. το χρώμα του κρόκου, το κιτρινωπό, το κροκάτο χρώμα: "κροκί πουκάμισο"
2. το χνάρι, το πατρόν.

(σημ. χρήση της δεύτερης έννοιας γίνεται στη γνωστή ταινία Πράκτωρ 000 στην δεύτερη από τις 3 δοκιμασίες, αν θυμάμαι καλά).

Anonymous said...

einai geniko to kako...

emena gia mia karta apaitisane na ginei akrivos TO KOKKINO TOU MARLBORO....

!!!!!!
abyssos...

Blogger said...

With Car Rental 8 you can get the most affordable car rentals at over 50000 locations globally.

Blogger said...

Using Car Rental 8 you can find affordable car rentals from over 50,000 locations across the globe.

Blogger said...

Using Car Rental 8 you can find cheap car hires from over 50,000 locations worldwide.