Friday, June 15, 2007

ice ice baby

Να καταθέσω τις αντιρρήσεις μου ενάντια στην πρακτική του να βγάζεις τέσσερα παγάκια από την πλαστική παγοθήκη για τον φραπέ σου, και να συμπληρώνεις τα κενά με νερό για να ξαναπαγώσει.

Είναι μια χαρά πρακτική αν ζεις μόνος σου, αλλά αν μοιράζεσαι τον πάγο με άλλους φραπεδομανείς, τους κάνεις τη ζωή δύσκολη. Γιατί όταν έρθω εγώ μετά δέκα λεπτά να φτιάξω τον φραπέ μου, τραβάω την παγοθήκη, και μου είναι αδύνατο να την χρησιμοποιήσω. Γιατί είναι γεμάτη νερά.

Το ίδιο ενοχλητικό είναι να συμπληρώνεις νερό στο μπουκάλι κρύου νερού όταν φτάσει η στάθμη στη μέση. Γιατί ο επόμενος που θα έρθει να συμπληρώσει κρύο νερό στο ποτήρι του, θα συμπληρώσει χλιαρό νερό στο ποτήρι του, και θα του χαλάσει η μέρα.

Προτείνω εφεξής, οι παγοθήκες και τα μπουκάλια νερού στις εταιρείες πληροφορικής (και όχι μόνο) να γεμίζουν όταν πρέπει. Όταν δηλαδή αδειάσουν εντελώς. Γι' αυτό και διατηρούμε συλλογή από παγοθήκες, για να υπάρχει διαθέσιμος πάγος όλη μέρα.

(και να μη δω τίποτα σχόλια του τύπου "πάρτε μια μηχανή πάγου και ένα ψύκτη".)

9 comments:

uncle said...

Απέλυσε τους όλους!!!

Chris-Top said...

Μπορείτε να αγοράσετε παγοσακούλες αυτές τις κυψελωτές που τις γεμίζεις μια φορά νερό και έχεις 30 παγάκια. Αναλώσιμες....

Anonymous said...

εγώ προτείνω να μην χρησιμοποιείτε τις δύο παγοθήκες που ΕΓΩ αγόρασα...

Αλλιώς (και αυτό είναι απειλή) δεν ξαναγεμίζω μπουκάλια και παγοθήκες ΚΑΘΕ γαμ. απόγευμα, αντί να πάω σπίτι μου 3 λεπτά νωρίτερα...

guitarlikas said...

Πρέπει να ναι το πιο "καμμένο" ποστ που έχω διαβάσει ποτέ!!!

Anonymous said...

είναι "καμμένο" αλλά είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή και θίγει ζητήματα που μόνο όσοι τα έχουν ζήσει τα νιώθουν! :)

Lina said...

νομίζω είναι πασιφανές ότι τα χετε παίξει εκέι μέσα....

great masturbators...

islazy said...

Τώρα που γίναμε γείτονες όμως δεν θα είσαι τόσο γκρινιάρης. Ε;

..:: apostolos ::.. said...

Σωστός

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Για να το "ξεκάψω" το άρθρο, να πω πως υπάρχει μία άλλη καλή λύση:

Βάζεις στην κατάψυξη ένα κουτί (ας πούμε από παγωτό οικογενειακής συσκευασίας) το οποίο κρατάς γεμάτο με παγάκια. Όποτε μείνουν λιγώτερα από τα μισά παγάκια στο κουτί, αδειάζεις τα περιεχόμενα ολόκληρης της παγοθήκης στο κουτί, και ξαναγεμίζεις ολόκληρη την παγοθήκη με νερό.

Το ζήτημα που χρειάζεται προσοχή είναι ότι το κουτι πρέπει να μην παραμένει έξω από την κατάψυξη ούτε για ένα δευτερόλεπτο περισσότερο απ'οσο είναι απολύτως αναγκαίο, γιατί αλλιώς τα παγάκια λιώνουν και κολλάνε όλα μαζί σε μία μεγάλη δύσθραυστη παγωμένη μάζα.

Όσο για εκείνους που αντί για αειφόρες λύσεις επιλέγουν τα προϊόντα μίας χρήσεως και τα αναλώσιμα, (ειδικά μάλιστα στις περιπτώσεις που τα αναλώσιμα δεν έχουν απολύτως κανένα πλεονέκτημα να προσφέρουν,) σας αφιερώνω απλά τα τελευταία στιχάκια του εξαίσιου αυτού άσματος: Τζίμης Πανούσης - Είμαι γυφτάκι