Saturday, December 31, 2005

Ωσάν τον Ιπποπόταμο;

Ξεκίνησα διαβάζοντας μια συζήτηση στο Slashdot για γενετικά μεταλλαγμένα φυτά και τα ζιζάνια που φυτρώνουν γύρω τους, και πως αυτά αποκτούν με σταυροεπικονίαση το γονίδιο το ανθεκτικό στα ζιζανιοκτόνα... κάπου στη μέση της κουβέντας κάποιος υποστήριξε ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις διασταύρωσης διαφορετικών γεννών και οι απόγονοι είναι συνήθως στείροι (όπως το μουλάρι, για να πάρουμε παράδειγμα από το ζωικό βασίλειο)... κάποιος πιο κάτω, υποστήριξε ότι στο ζωικό βασίλειο, μερικοί απόγονοι ειδών μπορούν να έχουν απογόνους και παρέπεμψε στο liger (δεν είναι αστείο, είναι κάτι ανάμεσα σε τίγρη και λιοντάρι), και στο wolphin, διασταύρωση ανάμεσα σε δελφίνι και μια παραλλαγή της όρκας (που δεν ήξερα καν ότι υπήρχε (η παραλλαγή)).
Tο άρθρο για την ψευτό-όρκα είχε φυσικά ένα link για την διάσημη φάλαινα-δολοφόνο, που στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο δελφίνι και το όνομα είναι εντελώς λάθος, και η άποψη ότι πρόκειται για δολοφόνο ενισχύθηκε από την ταινία "Όρκα, η φάλαινα δολοφόνος" που βγήκε λίγο μετά το "Jaws"... στην ταινία παίζει ένα μικρό ρόλο η Bo Derek, κουκλάρα της εποχής, γεννημένη το '56 (στην ταινία ήταν 21 χρονών), σήμερα 50 χρονών, που ζει με τον γκόμενο της John Corbett, 45 χρονών, στη Santa Ynez της California... O Corbett έπαιζε τον Aidan, γκόμενο της Carrie Bradsaw στην τέταρτη σεζόν του Sex and City... (που ήταν και η καλύτερη σεζόν κατά τη γνώμη μου)

...I really should get out more...

(παρεμπίπτοντος, ο ιπποπόταμος είναι ο μεγαλύτερος φονιάς της Αφρικής, έχει την χαρούμενη συνήθεια να αναποδογυρίζει τις βάρκες με τους ιθαγενείς στα ποτάμια και να τους πνίγει (έτσι μου έχουν πει). A, και η ουρά του φτάνει ίσαμε 50 εκατοστά…)

7 comments:

Unknown said...

λέξεις όπως "σταυροεπικονίαση" (cross-polination) τις έμαθα γιατί έχω μπαμπά γεωπόνο...

Your Man said...

Nova. Δεν ξεκολλάς.

Unknown said...

Wikipedia... ακόμη χειρότερα..

Anonymous said...

you really should get our more, make it a new year's resolution.

Anonymous said...

get OUT I meant

Unknown said...

yes, I think you are right... I'm planning to do it in spring... April, maybe May.

Unknown said...

Do it ASAP!!!

(After September April Probably)