Sunday, November 27, 2005

West Wing

Έχοντας δει πριν από δέκα λεπτά και το τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου του West Wing, δίνω στη σειρά τον τίτλο του "Ότι καλύτερο έχει φτιαχτεί για την τηλεόραση μέχρι τώρα (TM)". Καταπληκτικοί ηθοποιοί, περίτεχνοι διάλογοι, σκηνοθεσία, και το Brothers In Arms σαν μουσική επένδυση στην διάρκεια της σεκανς του τελευταίου επεισοδίου που ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να αποφασίσει αν η ζωή του αξίζει τον κόπο ή όχι.

Η σειρά έχει τον Martin Sheen στον ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και είναι φυσικά "φανταστική", μια και τέτοιος πρόεδρος (υποψιάζομαι) δεν πρέπει να έχει υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας... Προοδευτικός, ιδεολόγος, με nobel οικονομικών, και "do the right thing" νοοτροπία, η σειρά είναι τουλάχιστον ουτοπική, αλλά παρ' όλα αυτά καταπληκτική. Η σειρά δείχνει τον πρόεδρο και τους επιτελείς του στην καθημερινότητα του Λευκού Οίκου. Και δεν θέλω να ακούσω κουβέντα για "αμερικανιές" και άλλες τέτοιες ιστορίες. Η σειρά απέχει από την πραγματικότητα του Λευκού Οίκου (όπως την αντιλαμβανόμαστε από τις εμφανίσεις στην τηλεόραση του George Bush jr. τουλάχιστον) όσο δεν πάει. Πρεσβεύει τον διάλογο και την διακομματική επικοινωνία, και το "σωστό" στη θέση του "πολιτικά έξυπνο". Της δίνω 5 αστέρια :-)

Μπορείτε να βρείτε τον πρώτο κύκλο στα video club, αλλά για τους υπόλοιπους έξι, θα πρέπει ή να τους αγοράσετε από το amazon ή να καταφύγετε σε λιγότερο νόμιμα μέσα. Πάντως να πω ότι χωρίς υπότιτλους τα πράγματα είναι δύσκολα, χρειάστηκε για πρώτη φορά να παρακολουθώ με ακουστικά για να καταλάβω τους διάλογους.

(για την ιστορία, το τελευταίο επεισόδιο το εκθείασε και ο georgeisyourman εδώ, αλλά από ελαφρά διαφορετική γωνία)

2 comments:

Anonymous said...

Το West Wing (google: Δυτική Πτέρυγα NET) το έδειχνε η ΝΕΤ εδώ και 2-3 χρόνια αλλά κάτι άγριες ώρες και ημέρες (π.χ. Κυριακή 24.00, διακοπή για το δελτίο και καλά ξημερώματα).
Για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται και είναι super φραγκάτος ολόκληρη η σειρά σε Deluxe Edition (νομίζω μέχρι και τον 5ο κύκλο) υπάρχει στο The DVD Store στην Αθήνα (μεταξύ των δύο Metropolis στην Πανεπιστημίου – λίγο πριν την Ομόνοια). Το ίδιο μαγαζί έχει και τον πρώτο κύκλο του The Muppet Show μαζί με πλήρη set πολλών άλλων σειρών – τις διάφορες γεύσεις του Star Trek, Β5 κλπ. Τσιμπάνε λίγο τις τιμές όμως…

Unknown said...

The West Wing - Seasons 1 To 6 - The Bartlet Years, EUR 161,35 στο amazon.co.uk...