Οι βρύσες στους νιπτήρες της Αγγλίας (τουλάχιστον εκεί στο σπίτι στο Woking που ήμουν εγώ) είναι εντελώς ξέχωρες αυτή του ζεστού από αυτή του κρύου νερού. Η μία είναι τέρμα αριστερά στον νιπτήρα και η άλλη τέρμα δεξιά. Με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ρυθμίσεις μια μέση θερμοκρασία για το νερό. Ή θα έχεις τα χέρια σου κάτω από την βρύση του κρύου νερού (πράγμα δύσκολο, γιατί η βρύση είναι πολύ κοντά στην άκρη του νιπτήρα και τα χέρια σου δεν χωράνε από κάτω, άσε που το νερό είναι παγωμένο) ή θα έχεις τα χέρια σου κάτω από την βρύση του ζεστού νερού (πράγμα δύσκολο, γιατί η βρύση είναι πολύ κοντά στην άκρη του νιπτήρα και τα χέρια σου δεν χωράνε από κάτω, άσε που το νερό είναι καυτό).
Στην ερώτηση που έκανα λοιπόν για το πως πλένουν τα χέρια τους οι άγγλοι, μου απάντησαν φυσιολογικά "γεμίζουν τον νιπτήρα με νερό". Λογικό. Το θέμα είναι πως ξεπλένουν, και μάλλον δεν ξεπλένουν. Τα βουτάνε τα χέρια τους, και μετά τα σκουπίζουν.
Που εμάς εδώ μας φαίνεται λίγο βρώμικο.
Αλλά από την άλλη εμείς έχουμε τη συνήθεια να διατηρούμε καλάθι με χρησιμοποιημένα χαρτιά τουαλέτας και σερβιέτες στα μπάνια μας. Οι άγγλοι έχουν απλά καλές αποχετεύσεις.
8 comments:
Ντουζιέρα είχε το μπάνιο; Γιατί συνήθως δεν έχουν εκεί...
Ναι, ντουζιέρα είχε, και πολύ καλή μάλιστα. Μοντέρνα, με δύο ρυθμιστές, έναν για τη θερμοκρασία και έναν για την ροή...
Kαι πού παν όλα αυτά τα χρησιμοποιημένα χαρτιά των Άγγλων οεο;
υποθέτω στον βιολογικό τους καθαρισμό;
ΕΙΝΑΙ βρώμικο αυτό το "πλύσιμο" γεμίζοντας τον νιπτήρα. Κατ' αρχήν, πρέπει να χλωριωθεί μετά την προηγούμενη χρήση. Όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά σε ταινίες τους βλέπουμε να γεμίζουν κοινόχρηστους νιπτήρες σε τρένα και να πλένονται.
Κατά δεύτερον, ξεπλένοντας μέσα στη "βρωμιά" συνεχίζεις να έχεις πάνω στα χέρια σου βρωμιά + σαπούνι. Η συνύπαρξή τους δεν ακυρώνει τις "βρώμικες" ιδιότητες της βρωμιάς + το καθόλου καλό για το στομάχι σαπούνι. Δηλαδή τι, απλώς σκουπίζεις τα χέρια από το μείγμα σε μια πετσέτα και μετά πχ. κόβεις ψωμί με το χέρι, το τρως και είναι καθαρό; Δε Νομίζω...
Ας ξεκολλήσουν ΚΑΙ σε αυτό να βάλουν μίκτες στους νιπτήρες τους.
Για τις σερβιέτες, δεν ξέρω τι κόλπο χρησιμοποιούν στους βιολογικούς τους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μέρος του υλικού της σερβιέτας δεν είναι βιοδιασπώμενο και οι αγωγοί δεν είναι αρκετά "άνετοι" με τόσο μεγάλα και συμπαγή αντικείμενα.
Στην Ελλάδα κανονικά ο νόμος ΕΠΙΒΑΛΕΙ τη ρίψη του χαρτιού υγείας στη λεκάνη, ασχέτως του τι λένε ταμπέλες σε διάφορα μαγαζιά...
Έχεις ένα μεγάλο μπουκάλι νερού και κάνεις 2 τρύπες έτσι ώστε να μπορείς να το τοποθετήσεις και στις δυο βρύσες ταυτόχρονα.
Τοποθετείς το μπουκάλι στις βρύσες και ανοίγεις το καπάκι του μπουκαλιού.
Ανοίγεις και τις 2 βρύσες και το νερό καθώς τρέχει ανακατεύεται μέσα στο μπουκάλι μέχρι να φτάσει στο ύψος του στόμιου οπότε και αρχίζει να τρέχει έξω από το μπουκάλι σε ρυθμισμένη θερμοκρασία. Έτσι το κάναμε εμείς τουλάχιστον.
8+ χρόνια στην αγαπημένη μου Σκωτία, δύο πράματα δεν συνήθισα: τη βροχή και τις...διχασμένες βρύσες! Αν και, αρκετά νέα σπίτια έχουν μοντέρνες βρύσες πλέον.
Οι ντουζιέρες τους όμως είναι τρομερές! :)
Τωρα καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο δημοφιλες το μπουκαλι αυτο. Συνεχεια βλεπω εικονες απο αυτοσχεδιες τετοιες κατασκευες στο There, I fixed it.
Post a Comment