Friday, August 24, 2007

Πιστωτικοκαρτοφοβία

Πιστωτικοκαρτοφοβία, η. Η φοβία χρήσης των πιστωτικών καρτών, και των ηλεκτρονικών συναλλαγών γενικότερα. Φαινόμενο κληρονομικό, οι πιθανότητες είναι ότι αν το έχουν οι γονείς σου, το έχεις και εσύ.

Διάγνωση:
Συνηθέστερα, ο ασθενής αρνείται να αποκτήσει πιστωτική κάρτα, και στις περιπτώσεις που θέλει να αγοράσει κάτι Online, ζητάει τη βοήθεια φίλων που δεν πάσχουν από την ασθένεια.

Ελαφρότερη μορφή της ασθένειας είναι όταν ο ασθενής είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας, αλλά αρνείται πεισματωδώς να την χρησιμοποιήσει για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να την δώσει στην ταμεία του Φωκά, αλλά τον πιάνει ρίγος αν του ζητηθεί να πληκτρολογήσει σε μια σελίδα τον αριθμό της.

Συνήθως τα άτομα που πάσχουν από πιστωτικοκαρτοφοβία, παρουσιάζουν αδυναμία κατανόησης της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και των λόγων που αυτές είναι ασφαλείς.

5 comments:

Λύσιππος said...

Προτείνω υποκλυσμούς με πρωτόκολλα SSL και real-time shopping σε Amazon κλπ.

islazy said...

Αλλά η χειρότερη ανωμαλία είναι να στήνονται στην ουρά για να πληρώσουν 1 λογ/μο ενώ μπορούν να το κάνουν online και ΧΩΡΙΣ προμήθεια και με βεβαιότητα ότι πλήρωσαν τον δικό τους λογ/μο κι όχι του γείτονα :D

uncle said...

@ Λύσιππος: Το SSL είναι από τις πιο μεγάλες απάτες.

@ Hammett: αυτό μέσα στους επόμενους μήνες θα καταργηθεί, δηλαδή θα πάρουν από τα κισέ το δικαίωμα είσπραξης κάρτας. Παραπομπή στα αυτόματα μηχανήματα εξόφλησης.

rockordie said...

Και αν τυχόν η κάρτα έχει τον αριθμό 13;

Acro said...

Εμένα η άλλη μου έλεγε ότι οι κάρτες έχουν "μικροτσίΠΣ" και ξέρεις τι κάνουν αυτά τα "μικροτσίΠΣ" ε; Είναι βαλμένα για να μας παρακολουθούν.
Της το είπε και ο Λιακόπουλος κατάματα από την τηλεόραση και η κόρη της πήρε τα βιβλία του, στο πακέτα περιέχεται και ο Κοσμας ο Αιτωλος (αρχικά νόμισα ότι πρόκειται για χριστιανικό ιό, τελικά ήταν ο γνωστός γέροντας).
Ου Ου σιξ σιξ σιξ ου!