Tuesday, August 14, 2007

σερνικοβότανο

Ψάχνοντας να βρω πως λειτουργεί μια μηχανή espresso, έπεσα πάνω σε μια σειρά άρθρων για το πώς να μείνετε έγκυος (μέχρι τώρα οι περισσότεροι που ξέρω προσπαθούν ακριβώς το αντίθετο), που με οδήγησε σε μια σειρά διαφημίσεων που υποστηρίζουν τρόπους να διαλέξετε το φύλο του παιδιού σας. Από πριν.

Τώρα, δεν υποστηρίζω ότι έχω καμιά βαθιά γνώση της διαδικασίας σύλληψης, αλλά εκτός και αν σου γονιμοποιήσουν το ωάριο εξωσωματικά με αρσενικά σπερματοζωάρια (ή θηλυκά), είχα την εντύπωση μέχρι τώρα ότι η επιλογή του φύλου ήταν μια τυχαία διαδικασία.

Και από την μίνι-έρευνα που πρόλαβα να κάνω, δεν υπάρχουν έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά επαληθευμένες από τρίτους που να υποστηρίζουν ότι ανάλογα με το βάθος της διείσδυσης μπορείς να αλλάξεις τις πιθανότητες για το αν θα συλλάβει αγόρι ή κορίτσι η γυναίκα σου (ή η γυναίκα του καλύτερου σου φίλου).

Νομίζω το γεγονός ότι η αναλογία ανδρών-γυναικών στον πλανήτη είναι πολύ κοντά στο 50-50 (αν εξαιρέσουμε χώρες όπως η Κίνα που εσκεμμένα σκότωναν τα κοριτσάκια) μας λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια οι μέθοδοι επιλογής φύλου δεν λειτουργούν.

Αν παρόλα αυτά, ακόμη θέλετε να δοκιμάσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα BabyChoice, ChooseTheSexOfYourBaby, SmartStork, και άλλα πολλά εμπριμέ.
(να σχολιάσω, ειδικά το ChooseTheSexOfYourBaby μοιάζει πολύ με σελίδα του τύπου EnlargeYourPenisNaturaly. Απ' ότι μου έχουν πει. Όχι ότι ποτέ θα επισκεπτόμουν τέτοιες σελίδες. Ποτέ.)

7 comments:

uncle said...

και τι απέγινε ο 1ος νόμος του Mendel (Βιολογία Β' Λυκείου)? Οι γαμέτες κάνουν όλοι την δουλειά.
Και παιδί του σωλήνα να θέλουμε να το κάνουμε αρσενικό, πρέπει να πάρουμε 1000000000 ανδρικά σπερματοζωάρια και 32 γυναικεία ωάρια, και αμα κάτσει το αρσενικό.

γιατί αν το ΧΧ της γυναίκας υπερισχύει του Υ του άντρα (που στατιστικά, αλλά και σύμφωνα με τον Mendel είναι και το υπολοιπόμενο απο τα κομμάτια των γονιδίων) ξεχνάμε το αρσενικό και κάνουμε τάματα και προσευχές στον τρισμέγιστο. Η εναλλακτική είναι να αναζητήσουμε χρισμούς (όπως οι αρχαίοι υμών πρόγονοι)τύπου "Ανήρ ούκ θύλη", και χαιρόμαστε μετά σαν γονείς, που και αυτός είναι ψευδείς σύμφωνα με την στατιστική, απλά σε κάνει να χαίρεσαι για λίγο.

Unknown said...

βρε, στην εξωσωματική γονιμοποίηση, διαλέγουν αρσενικό σπερματοζωάριο...

Unknown said...

με Υ...

Unknown said...

... αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι υπάρχουν μέθοδοι επιλογής του φύλου όπου γονιμοποιείται εξωσωματικά το ωάριο με αρσενικό ή θηλυκό σπερματοζωάριο κατ' επιλογή των γονέων ...

uncle said...

αυτό που λες ζαφ μας ανάγει στην περίπτωση των 1000000000 γιατί αν είναι επικρατέστερο το Χ δε πάνε να τα ρίξουν όλα τα Υ, αγόρι δεν βγαίνει

Unknown said...

μα τα αρσενικά σπερματοζωάρια έχουν ΜΟΝΟ Υ...

Unknown said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Spermatozoon