Sunday, August 26, 2007

2008

Μίσθωσα προχθές έναν εξαιρετικά ευφυή ταξιτζή για να με πάει σπίτι. Αφού ρώτησε τη γνώμη μου για τον καιρό και για τις δυσκολίες πρόβλεψης του, του την είπα, και προσέθεσα ότι το 2007 ήταν και παραμένει μια περιπετειώδης χρονιά, με χαρακτηριστικό τους αμέτρητους γάμους φίλων και γνωστών.

Οπότε σχολίασε ότι, όντως, όλοι παντρεύονται για να αποφύγουν να παντρευτούν το 2008 που είναι δίσεκτο και φοβούνται ότι θα χωρίσουν. Και συνέχισε παρατηρώντας ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να πιστέψουν οτιδήποτε, και ότι προσωπικά, τους πουλάει και τους αγοράζει.

Που, κατά σύμπτωση, είναι και το ισχυρότερο επιχείρημα που έχω για την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης στις επιστήμες και τα μαθηματικά.

Αν θεωρείς τα δίσεκτα έτη επικίνδυνα για τον γάμο σου, κατά πάσα πιθανότητα μπορώ σχετικά εύκολα να σε πείσω για την αναγκαιότητα πολέμου ενάντια στους κακούς γείτονες και την ανωτερότητα των προγόνων σου.

Είναι αναγκαίο να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος, για να μπορείς να κρίνεις αυτά που ακούς. Άσε που υπάρχει πάντα και η πιθανότητα, αν αποκτήσεις ουσιαστική μόρφωση και κριτική σκέψη, να βρεις καμιά αξιοπρεπή δημιουργική δουλειά, μπας και μελλοντικά σταματήσουμε να εξαρτόμαστε από την καλοσύνη των ξένων.

3 comments:

Anonymous said...

Ωραίο το post,
με άρεσε...

Πολύ παραγωγικό σε βρίσκω πάντως, 20 post(s) βρήκα στο reader αδιάβαστα, τα 16 είναι δικά σου :)
Σε λίγο θα διαβάσω τα υπόλοιπα.

Άντε, καλό χειμώνα

islazy said...

Why Zaf, what have you been reading?

Acro said...

Προσωπικά το 2007 ήταν μακράν το χειρότερο έτος που έχω ζήσει τα τελευταία 36 χρόνια (σε προηγούμενη ζωή δεν θυμάμαι). Και το ρημάδι ΔΕΝ είναι δίσεκτο. Και ΔΕΝ πέρασα κάτω από σκάλα, διασταυρώθηκα με μαύρη γάτα, άνοιξα ομπρέλα μέσα στο σπίτι κλπ κλπ γουρσούζικα.
Zaf, εγώ έχω τον νου μου στο δρόμο. Αν σε πετύχω να ψάχνεις ταξί, θα σταματήσω να σε πάρω έστω και αν πρέπει να ξεφορτωθώ τους ήδη επιβαίνοντες πελάτες.
...Οπότε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ πιο εποικοδομητικές συζητήσεις από τον καιρό και την πρόβλεψή του
Άντε γιατί βαρέθηκα να συζητάω ΜΟΝΟ για την επιβολή της ζώνης ασφαλείας στα ταξί και την πιθανότητα τραυματισμού με 30 χιλιόμετρα την ώρα (μάλιστα κυρία μου, είναι πιθανόν να χτυπήσετε άσχημα χτύπα ξύλο, να φρενάρω απότομα να δούμε αν φεύγετε ή όχι από το παρμπρίζ;), τα αθλητικά (όχι κύριέ μου δεν ξέρω πόσο είναι το σκορ, ΔΕΝ παρακολουθώ ποδόσφαιρο), τα παιδιά που δεν έχω (όχι κυρία μου, δεν κάναμε παιδιά, θέλετε σοβαρά να σας εξηγήσω την θεώρησή μου για τον κόσμο και το που κατευθύνεται αλλά ΧΩΡΙΣ να αναφερθώ στην αισιόδοξη πρόβλεψη του Ι.Ασιμωφ τη δεκαετία του 70 (αισιόδοξη γιατί τα κάναμε χειρότερα) κλπ κλπ....
Άντε καμιά φορά μπες στο σωστό ΤΑΧΙ.
(Υ.Γ. και συγνώμη για το καταχρηστικό μακροσκελές στο blog σου)