Monday, July 16, 2007

InterCable Verlag AG

Σου φτιάχνει τη μέρα το να λαμβάνεις ένα email ή ένα τηλέφωνο από κάποιον που έλυσε ένα πρόβλημα του ή βοηθήθηκε από κάτι που είχες γράψει και δημοσιεύσει στο Internet πριν από χρόνια. Το πιο χρήσιμο post αυτού του blog αποδείχτηκε αυτό για την InterCable Verlag AG, μια Ελβετική εταιρεία που στέλνει ειδικά κατασκευασμένα συμβόλαια για να μπερδέψει τον πιθανό πελάτη και να βάλει την υπογραφή του εκεί που δεν πρέπει.

(Update
: Μετά από μια πρόχειρη έρευνα στο google ανακάλυψα ότι υπάρχουν αρκετές σελίδες εκεί έξω ταγμένες στην πάταξη του φαινομένου, όπως η Stop ECG (μια παραλλαγή της όλης ιδέας είναι το λεγόμενο European City Guides με έδρα την Βαλένθια, αλλά κατά βάση πρόκειται για την ίδια απάτη))

6 comments:

Anonymous said...

Απ' ότι είδα, η δική σας περιπέτεια με την Intercable ξεκίνησε πριν από 5 περίπου χρόνια... Τι έγινε τελικά με αυτή την υπόθεση? Σας κάνανε αγωγή (στην Ελλάδα ή στην Ελβετία) ή μείνανε μόνο στα λόγια οι απατεώνες της Intercable?

hairedin@hotmail.com

Unknown said...

Μετά τη διαμαρτυρία μας στην Ελβετική πρεσβεία, μας ενημέρωσε (η πρεσβεία) ότι ενημερώθηκε η Intercable και ότι δεν θα μας ενοχλούσε ξανά.

Anonymous said...

φιλε εχουμε κι εμεις το ιδιο προβλημα με αυτους τους απατεωνες(...τελικα μονο σ εμας τους Ελληνες κολλαν τη ρετσινια αλλα και οι "νομοταγεις" ελβετοι ειναι μεγαλα γουρουνια...).Πριν απο χρονο περιπου μας στειλλαν μια φορμα-συμβολαιο-τιμολογιο οπου ο δυστυχης συνεργατης μου τη συμπληρωσε και τους την εστειλλε...και μας ζητουν να τους στειλλουμε γυρω στο χιλιαρικο για να μην ακολουθησουν τις "νομιμες" διαδικασιες .Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω φιλε Ζαφειρη

Pollyanna Krachtopoulou said...

Μάλλον δεν πρέπει να ταραζόμαστε. Η εν λόγω εταιρεία έχει διάφορα που τη βαραίνουν σε διεθνές επίπεδο, πολύ σοβαρότερα από τις εξαπατήσεις επαγγελματιών. Δε νομίζω ότι θέλει την επιπλέον δημοσιότητα. Προσωπικά, αφού συμβουλεύτηκα δικηγόρο, αποφάσισα να τους αφήσω να στέλνουν τιμολόγια. :-)
Φυσικά κρατάω αρχείο με την επικοινωνία μας για να ενημερώσω αν χρειαστεί την Ελβετική πρεσβεία, αλλά και τις υπόλοιπες αρχές που προτείνουν στο site STOP Intecable Verlag.

CHRISTOS KEFALADELIS said...

οκ παλικαρια τους συλλαβανε τους μαφιοζους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Unknown said...

Καλημέρα,

Δεν ξέρω αν τους συνέλαβαν όλους γιατί σήμερα εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας που ζητά να πληρωθεί τιμολόγιο αξίας 300 € και μάλιστα σε προσωπικό λογαριασμό!!

Έχει κανείς κάτι νεώτερο? Η καλύτερη λύση είναι να μιλήσουμε με την Πρεσβεία?

Βασίλης