Wednesday, May 23, 2007

Le grand masturbateur



Το αφεντικό έχει κρεμάσει σε έναν από τους τοίχους της εταιρείας ένα αντίγραφου ενός έργου του διάσημου Ισπανού τρελάρα ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, με τίτλο "Le grand masturbateur", αγγλιστί "The Great Masturbator", ελληνιστί "Ο Μεγάλος Αυνανιστής".

Ο πίνακας εικονίζει (ανάμεσα σε άλλα) μια γυμνή γυναίκα επικίνδυνα κοντά στα παπάρια ενός άνδρα με κοντό κολλητό παντελονάκι και ματωμένα γόνατα. Ακόμη, μια γιγαντιαία ακρίδα, ακριβώς κάτω από τη μύτη του κυρίως προσώπου του πίνακα (που οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι ο ίδιος ο Νταλί).

Είναι πασιφανές στους μυημένους, ότι τα θέματα που κυριαρχούν στον πίνακα είναι αυτά του ευνουχισμού, της ανικανότητας, και, προφανώς, της μαλακίας.

Οπότε οι θεωρίες που έχω είναι η εξής δύο:

Α. Το αφεντικό τα γνωρίζει όλα αυτά, και, εμπνεόμενος από την παράνοια του πράγματος, έχει κρεμάσει τον πίνακα σαν κάποιου είδους τεστ, για να δει ποιος από τους εργαζόμενους θα σχολιάσει το μάλλον ακραίο έργο.

Β. Το αφεντικό δεν έχει κάν ιδέα για το τι σημαίνει το "Le grand masturbateur", και νομίζει ότι ο πίνακας είναι ένα αθώο κομμάτι πολύχρωμης σουρεαλιστικής τέχνης.

4 comments:

Oneiros said...

It's probably B.

"Aw, look at all the pwetty colors..."

Lina said...

είδα τον τίτλο στο gtalk και υπέθεσα ότι έχεις γαμάτο χιούμορ... απογοητεύτηκα τώρα.

Τυγχάνει να τη βρίσκω με τέτοιου είδους τέχνη. Και αν και ξέρω ότι χουέστηκες, θα σου έλεγα ότι η γυναίκα βρίσκεται κοντά στα @@ του ανδρός, αλλά βρίσκεται και το μυαλό του, εξ ου και "αυνανιστής".

Επίσης θα έλεγα ότι το αφεντικό σας έχει πολύ χιούμορ, αλλά όπως φάινεται δεν τα πάω καλά με τον εντοπισμό χιούμορ στους... κομπιουτεράδες (για τους άσχετους είστε όλοι κομπιουτεράδες).

Unknown said...

και εγώ υπέθετα ότι είχα γαμάτο χιούμορ, μέχρι που μου υπέδειξαν διαφορετικά σε ένα σχόλιο στο blog μου...

Lina said...

χαχαχαχα... έλααα έλλααααα πατ-πατ-πατ