Sunday, April 15, 2007

the names have been changed...

Υπάρχει ένα πρόβλημα με το να βαφτίζεις τα παιδιά με το όνομα του πατέρα σου. Τα ονόματα ανακυκλώνονται και ο τόπος γεμίζει Κώστηδες, Γιάννηδες, Γιώργηδες, Παναγιώτηδες.
Οπότε σε ένα κύκλο δέκα ατόμων, για να ξεχωρίσεις τον ένα Κώστα από τον άλλο, προτιμάς ή το επίθετο του, που είναι συνήθως άκομψο, ή το όνομα που διάλεξε ο ίδιος για τον εαυτό του, που στην κουλτούρα του online gaming και chatting είναι συνήθως το username του. Οπότε αντί για Κώστας, Κώστας & Κώστας, έχουμε ksymeon, trooper, guitarlikas, unclejack, rockordie, lipis, και άλλα πολλά εμπριμέ (ένα από τα καλά του να έχεις σχετικά σπάνιο όνομα είναι ότι τουλάχιστον εγώ παραμένω Ζαφ).

Λεω αν ποτέ βρεθώ με τέκνα, να τα αφήσω να διαλέξουν τα ίδια το όνομα τους, ή τουλάχιστον να τους επιτραπεί να διαλέξουν ένα συμπληρωματικό όταν γίνουν 12 ετών (ή κάπου εκεί), και να κάνω συμπληρωματική δήλωση στο ληξιαρχείο...

10 comments:

uncle said...

Συμφωνώ, όσο αφορά την διαλογή του ονόματος του απόγονου, λίγακι τουλάχιστο, γιατί λίγα χρόνια πριν συνάντησα μια μάνα που άφησε τα παιδιά της να διαλέξουν ονόματα (ο RoD θα θυμάται) και το παιδάκι τώρα το λένε "Πάκι".

Όσο για τα i-net names, πάλι γίνεται χαμός. Ο originaltaxoparei έγινε θείος προχτές και τώρα διεκδικεί το δικό μου Nick !!

Lina said...

ευτυχώς υπάροχυν γονείς που διαλέγουν το όνομα άσχετα με παππούδες =)

Unknown said...

Πάκι; Πακιστάνι; Παπάκι; Φιλιππάκι;

Unknown said...

Δηλαδή, εσύ δεν είχες γιαγιά Λίνα;

uncle said...

Έτσι φώναζαν και τον παππού του παιδιού!?! Πάντος ο παππούς μπορεί να το πήρε απο σκύλο!!

Anonymous said...

Το χειρότερο είναι ότι, αν υπάρχουν σε μια παρέα 2-3 Γιώργηδες, Γιάννηδες, Κώστηδες, ο ένας από αυτούς διατηρεί το όνομα και στους άλλους κολλάνε παρατσούκλια, χοντρός, ψηλός, γκαβός, γέρος κλπ. κλπ.

Εδώ υπάρχει ένας κατάλογος με αρχαία ελληνικά ονόματα. Δεν είναι όλα εύηχα, αλλά πολλά είναι πολύ όμορφα. Διαλέξτε και αποφύγετε τους Γιαννο-Κωστό- Γιωργο-Δημήτρηδες.

Και αν επιμένουν παππούδες και γιαγιάδες, βγάλτε ένα δεύτερο όνομα της γιαγιάς και τελείωσε: Αριάδνη-Μαρία... σιγά μη φωνάξει κανείς ποτέ Μαρία, όταν μία στις τρεις λέγεται έτσι...

Στην οικογένειά μου δεν ανακυκλώνεται κανένα όνομα παππουδο- γιαγιάδων και έχουμε όλοι αρχαία... Αν και το Νικόλαος, Δημήτριος, Γεώργιος επίσης αρχαία είναι...

rockordie said...

Έχει απόλυτο δίκιο ο Περικλής, τα αρχαία ονόματα είναι πολύ ωραία και στο link που έδωσα βρήκα τα ονόματα των παιδιών μου:
"ΑΡΕΙΑΝΟΣ",
"ΜΕΓΑΣ",
"ΦΥΛΑΡΧΟΣ"

Ώστε να μπορώ να λέω Μέγα, Αριανέ, Φύλαρχε ελάτε να δείτε τι λέει ο Λιακόπουλος για τους ΕΛ (Λ).

Unknown said...

Γιώργο, δεν σου έχω πει ένα σωρό φορές να μην κοροϊδεύεις τους καλεσμένους;

Anonymous said...

Ως Γιάννης με πατέρα Νίκο και αδερφό Κώστα, σου δηλώνω υπεύθυνα ότι το παιδί ή τα παιδιά που ίσως κάποτε κάνω, θα πάρουν ονόματα δύσκολα στην προφορά, τα οποία θα περιέχουν διάφορα σύμβολα και αριθμούς... δεν έχω καταλήξει ακόμα, αλλά...

Unknown said...

Tyxod.. δώσ' τους κατευθείαν και ένα password για να μην ψάχνονται... :)