Monday, January 02, 2006

Μακάβριο;

Έξω από το ΙΚΑ της Τούμπας, σήμερα το πρωί, ήταν παρκαρισμένη μια Honda Transalp (που πρέπει να είναι το πιο συνηθισμένο μηχανάκι στην Ελλάδα μετά τα παπάκια), η οποία στο πλάι του ρεζερβουάρ, είχε γραμμένα τα ονόματα των ιδιοκτητών (ένας άντρας, μία γυναίκα) και τις ομάδες αίματος τους (Α+, if you must know).
Υπεύθυνο ή απλά μακάβριο;
Δεν είναι λίγο σα να λες "κοίτα, οδηγάμε μοτοσικλέτα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μας βρείτε χάραμα στη λεωφόρο να περιμένουμε ασθενοφόρο, γιατί να μην έχετε και την ομάδα αίματος μας πρόχειρη;
Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ που θα φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος θα ενδιαφερθούν για την πληροφορία; Ή απλά θα κάνουν επιτόπου έλεγχο της ομάδας αίματος για να είναι σίγουροι;

Μπορεί οι άνθρωποι απλά να σοκαρίστηκαν από το πόσο εύκολα μπορεί να πέσει κανείς με μοτοσικλέτα, μετά τα γεγονότα με τον Κεντέρη και τη Θάνου. Μπορεί απλά να κάνουν διαφήμιση της σχέσης τους (κοιτάξτε τι ωραίο ζευγάρι που είμαστε, το γράφει και η μοτοσικλέτα μας στο πλάι της, και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο).

Μπορεί να μην σκέφτηκαν τίποτα απ' όλα αυτά, και να πέσουν από τα σύννεφα που ένας ξένος σχολιάζει την Transalp τους online.

4 comments:

Your Man said...

Στο Αμέρικα (και σε άλλες πολιτισμένες χώρες) υπάρχουν τα medical alert bracelets τα οποία φοριούνται στο χέρι και μπορεί να είναι από λαστιχένια (τύπου LiveStrong) μέχρι πλατινένια.

Τα έχουν συνήθως οι διαβητικοί και οι αλλεργικοί σε κάποιο φάρμακο για να ξέρει ο εκάστοτε γιατρός τι μπορεί να χορηγήσει.

Άλλοι πάλι το κάνουν με ταυτοτητούλα στο πορτοφόλι τους (νομίζω τα στοιχεία εκτυπώνονται πάνω στην ίδια ταυτότητα του δωρητή οργάνων, σε περίπτωση θανάτου).

Καλή χρονιά!

Tyxod said...

Ναι είναι όντως μακάβριο... Το ΙΚΑ της Τούμπας...

psarog said...

Αφού δε φροντίζει το κράτος βάζοντας την ομάδα αίματος στην ταυτότητα, αφού και οι ίδιοι οι πολίτες παθαίνουν αμόκ με την αφαίρεση του θρησκεύματος(!), τότε καλά έκαναν...

Anonymous said...

Ρώτησα οδηγό αγώνων (γυναίκα) και έναν ΕΚΑΒίτη για το θέμα. Κάνουν πάντα έλεγχο ότι και να γράφουν οι ταμπελίτσες. Το ίδιο ισχύει και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα tags μπορεί να γράφουν ότι να 'ναι.